نیروگاه‌های خورشیدی

پدیده تبدیل نور به الکتریسیته با استفاده از مواد نیمه‌هادی به‌عنوان اثر فتوولتائیک شناخته می‌شود. برای تجاری ساختن استفاده از این پدیده، محققان تلاش به تولید پنل‌های فتوولتائیک نموده‌اند که امروزه در اندازه‌ها و ظرفیت‌های مختلف در حال تولید هست.
یکی از بهترین راه‌حل‌هایی که امروزه برای تأمین انرژی برق در مکان‌هایی که به شبکه سراسری دسترسی ندارند استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر است، یکی از انواع این‌گونه انرژی که اکثر اوقات در دسترس هست، انرژی خورشیدی است. به همین منظور برای تأمین برق به‌تناسب تقاضای مشترکین، نیروگاه‌های فتوولتائیک دسته‌بندی می‌شوند:
نیروگاه خورشیدی

1 نیروگاه‌های خورشیدی خانگی زیر ۲۰ کیلووات

2 نیروگاه‌های خورشیدی صنعتی زیر 100 کیلووات

3 نیروگاه‌های خورشیدی 10 مگاوات و کمتر

4 نیروگاه‌های خورشیدی 30 مگاوات و کمتر

5 نیروگاه‌های خورشیدی بیش از 30 مگاوات

به‌طورکلی سیستم‌های تولید پراکنده به دو صورت متصل به شبکه و جدا از شبکه هست. در حالت متصل به شبکه، مشترکین از مزایای فروشی برق و استفاده از درآمد بهره‌مند می‌شوند و در حالت جدا از شبکه که بیشتر در محل‌های دور از شبکه سراسری و برای تأمین برق مشترکین مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این نوع سیستم‌ها برخلاف حالت متصل به شبکه، استفاده از سیستم‌های ذخیره کننده انرژی برای تأمین انرژی در ساعات شب امری ضروری است.

خورشیدی

بر همین اساس با توجه به سیاست‌های تشویقی دولت و سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و در راستای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر ارتقاء و توسعه مشارکت بخش غیردولتی که خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه‌های تجدید پذیر و پاک را در رأس برنامه‌های خود قرار داده است.

برق حاصل از نیروگاه‌های خورشیدی با دسته‌بندی ارائه‌شده با قسمت‌هایی که به‌صورت نمودار زیر نمایش داده می‌شود، خرید می‌شود.

 

نیروگاه‌های خورشیدی