نیروگاه بادی

باد حاصل فرآیند جریان هوا از قسمت‌های پرفشار به قسمت‌های کم‌فشار است که این تفاوت فشار در زمین به علت تفاوت میزان تابش خورشید در نقاط گوناگون است. البته در این میان پوشش گیاهی نیز بی‌تأثیر نمی‌باشد، در مناطق جنگلی به علت جذب نور خورشید، هوا کم‌فشار تر و در مناطق کوهستانی و بخصوص برفی به علت منعکس کردن نور خورشید هوا پرفشارتر است.

نیروگاه بادی

از دیرباز مردم با کاربردهای انرژی باد و تبدیل آن به انرژی مکانیکی مانند آسیاب‌ها، پمپ‌ها و بادبان‌های کشتی آشنا بوده‌اند. اما امروزه کاربرد جدید آن در تبدیل به انرژی الکتریکی توسط توربین‌های بادی کمک شایان توجهی به تأمین برق نموده است. توربین‌های بادی در انواع و اندازه‌های مختلف توسط سازندگان گوناگون ساخته می‌شوند.

نیروگاه بادی

استفاده از توربین‌های کوچک تا ظرفیت ۱۰ کیلووات برای مصارف خانگی به‌طور چشمگیری در حال افزایش است، همچنین در مکان‌های دور از شبکه برق سراسری، مشترکینی که در مناطق با پتانسیل خوب روش باد قرار دارند ترجیح می‌دهند که از توربین‌های بادی ۱۰۰ کیلوولت و کمتر استفاده کنند.

نیروگاه بادی

همچنین در سال‌های اخیر در راستای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی و محافظت از محیط‌زیست یکی از انرژی‌های تجدیدپذیر که موردحمایت قرارگرفته، انرژی بادی است. این حمایت و سیاست تشویقی که از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) صورت گرفته به‌صورت عقد قرارداد خرید تضمینی برق ۲۰ ساله در دسته‌بندی‌های زیر است:

1 نیروگاه بادی با ظرفیت ۱ مگاوات و کمتر

2 مزرعه بادی با ظرفیت ۵۰ مگاوات و کمتر

3 مزرعه بادی با ظرفیت بیش از 50 مگاوات

همچنین نمودار قیمتی خرید تضمینی از این سه دسته‌ها را می‌توان در شکل زیر مشاهده نمود

بادی